Valentýnská srdce - má první práce s marcipánem
Potřebné ingredience
Těsto - Mozartův dort
250 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 6 vajec, 1 bal Polevy tmavé Dr.Oetker, 150 gr hladké mouky, 1 bal Kypřícího prášku do pečiva Dr.Oetker, 250 g mletých lískových oříšků (možné i s vlašskými)
- tohle množství je na jednu klas. dortovou formu, já použila formičky na muffiny a ty jsou celkem malé,dělala jsem tedy z třetinové dávky
- meruňková nebo rybízová marmeláda na potření dortu (muffinů)
Do toho těsta se nedává krém, v surovinách vidíte dost malé množství mouky, je po rozležení vláčný
Marcipán - na potažení recept od paní Zdenky (aero) - 12 lžic cukru moučka, 6 lžic sušeného pol. mléka, 1 a 1/2 lžíce medu, mandlové aroma a barvivo (to práškové je opravdu na prd - ani jsem to nedobarvila úplně,protože jsem ho tam nechtěla sypat tolik)
Zkoušela jsem taky marcipán v poměru 1:1,ale mně se s ním moc dobře nepracuje,přijde mi hodně tvrdý a mám strach z přidávání velkého množství vody
Postup přípravy
Marcipán chvíli prohněteme, aby změkl, a na pracovní desce posypané moučkovým cukrem vyválíme z marcipánu plát o průměru asi 35 cm. Plát opatrně položíme na korpus tak, aby byl dort marcipánem celý zakrytý (i boky). Přebytečný marcipán dole u talíře rádýlkem odkrojíme a podle libosti ponecháme na ozdobu.
Je to trochu přeplácané,já vím, dělala jsem to fakt poprvé,takže příště určitě více barevně sladím a nebudu dávat růžové ozdoby na růžový podklad...Kytičky jsem totiž dělala dopředu a hlavně jsem chtěla vyzkoušet všechno:-o
Jakoukoliv kritiku ráda přijmu,protože mě v dubnu čeká můj 1. dort,tak snad se všech chyb vyvaruji:-)
detail
A ještě jedno foto
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé